Etsi nopeasti halvin laina.

Paras lainavertailu 2020

Vertaa lainoja

Vertaa lainat

Halvin laina löytyy normaalisti vain ja ainoastaan vertailemalla. Vertaa alapuolelta kätevästi tämän hetken parhaat ja edullisimmat lainat.

Lainasumma

2 000

Laina-aika

3 vuotta

kuukausierä alkaen 60€/kk

Kilpailutuksen tarjoaa TV:stä tuttu

Omalaina kilpailutus

Vertaa kätevästi jopa 25 eri lainaa ilman vakuuksia yhdellä hakemuksella

Lainat kannattaa aina vertailla

Hyväksymällä laintarjouksen voit saada lainaa jo tänään

Lainavertailu onnistuu myös seuraavilla lainapalveluilla

1. Vaihtoehto

Zmarta

Vertaa yli 20 lainapalvelu vain yhdellä hakemuksella

2. Vaihtoehto

Rahalaitos

Kilpailuta maksutta jopa 25 eri lainantarjoajaa

3. Vaihtoehto

Sortter

Sortter antaa lainallesi parhaan koron takuun

4. Vaihtoehto

Ferratum

Nopea lainapäätös heti lainan hakemisen jälkeen

Näin sinäkin löydät halvimman lainan

1

Valitse paljonko tarvitset lainaa ja kuinka pitkäksi ajaksi

2

Saat tietoosi alustavan arvion lainan hinnasta

3

Paina VERTAA LAINAT nappia ja suorita lainojen vertailu loppuun Omalaina.fi sivustolla

4

Valitse halvin lainatarjous ja hae lainaa jo tänään

Myös nämä saattavat kiinnostaa

Lainojen vertailu kannattaa

Monelle meistä tulee jossain kohtaa elämää eteen tilanne, jossa rahat eivät vain riitä. Luoton hakeminen on nykyään helppoa ja erilaisia palveluntarjoajia on runsaasti. Lainaa ei tulisi koskaan ottaa hätiköidysti eikä ehtoihin tutustumatta. Koska ehdot voivat poiketa toisistaan, voi lainojen vertailu olla edullista. Eri luottoyritysten viidakossa avuksi ovat tulleet toimijat, jotka auttavat lainojen vertailussa. Esittelemme tässä jutussa joitakin nettipalveluja, jotka auttavat lainapäätöksen tekemisessä.

Voit saada kymmeniä lainatarjouksia yhdellä hakemuslomakkeella

Itselle parhaan lainatarjouksen löytäminen voi tuntua työläältä. Ehtoihin tutustuminen vaatii kärsivällisyyttä ja eri hakemuslomakkeiden täyttäminen vie aikaa. Netistä löytyy eri toimijoita, jotka lupaavat löytää sinulle edullisimman lainan niin, että sinun tarvitsee täyttää vain yksi lomake.

He tekevät lainojen vertailun puolestasi. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi rahalaitos.fi, lendo.fi ja vertaalainaa.fi. Esimerkiksi Rahalaitos lupaa etsiä parhaan lainan täysin ilmaiseksi, ilman sitoumuksia ja vain muutamassa minuutissa.

Parhaimmillaan voit saada jopa kymmeniä lainatarjouksia, joiden joukosta voit valita parhaimman. Rahalaitoksen kautta voit saada tarjouksia 500 -- 70 000 euron lainoista, joiden takaisinmaksuajat vaihtelevat yhden ja 15 vuoden välillä. Palvelun hyödyntämiseksi tiettyjen ehtojen on kuitenkin täytyttävä.

Sinun tulee olla vähintään 20-vuotias ja vuositulojesi yli 7 200 euroa vuodessa. Sinulla ei saa olla myöskään julkisia maksuhäiriömerkintöjä. Voit hakea lainaa joko yksin tai esimerkiksi puolisosi kanssa.

Lainavertailu käytännössä

Miten lainavertailu sitten käytännössä tapahtuu? Esimerkiksi Rahalaitoksella löydät heti etusivulta linkin hakulomakkeeseen. Valitset aluksi lainan suuruuden väliltä 500 -- 70 000 euroa sekä laina-ajan pituuden väliltä 1 -- 15 vuotta. Näet saman tien arvion lainan kuukausierästä. Kun olet valinnut lainasumman ja -ajan, klikkaat vain Hae paras lainatarjous -painiketta. Eteesi avautuu lomake, johon sinun tulee täyttää tietosi: nimi, henkilötunnus, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Sinun tulee valita myös työsuhdestatuksesi annetuista vaihtoehdoista.

Voit laittaa rastin ruutuun, jos haluat yhdistää vanhoja lainoja tai haet yhteishakijan kanssa. Yhteishakijan kanssa lainatarjousten luvataan olevan parempia. Lopuksi sinun tulee hyväksyä palvelun ehdot ja antaa suostumus tietojen luovutukseen. Kun kaikki on valmista, voit klikata Kilpailuta lainat -painiketta ja saat lainatarjouksia jopa 25 eri lainantarjoajalta. Nopeimmat tarjoukset tulevat lähes välittömästi ja loputkin 24 tunnin sisällä. Sitten onkin aika tutustua itse lainatarjousten sisältöön.

Tietoa lainavertailuista kannattaa hyödyntää

Lainatarjousten hakeminen tapahtuu samalla tavoin myös Lendo.fi:n ja Vertaaensin.fi:n sivuilla. Jälkimmäisessä kysytään lisäksi, mihin lainaa tarvitset. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kirjoittaa sen suurempaa sepustusta, vaan voit valita pudotusvalikon vaihtoehdoista. Lisäksi netistä löytyy sivustoja, joissa ei haeta varsinaisia lainatarjouksia, vaan niissä kerrotaan yleisempiä tuloksia eri lainantarjoajien vertailuista. Valittuasi lainasumman eteesi aukeaa taulukko, jossa kerrotaan eri yrityksistä seuraavat tiedot: palvelun ikäraja, laina-aika ja kokonaiskustannus.

Tällainen sivusto on esimerkiksi Vertaalainaa.fi. Se soveltuu hyvin lainojen vertailuun esimerkiksi silloin, kun et halua hakea vielä varsinaisia lainatarjouksia tai arastelet omien henkilötietojesi luovuttamista. Käytit sitten lainojen vertailuun mitä palvelua tai sivustoa tahansa, niiden kaikkien viesti on sama: eri luotontarjoajien ehdot poikkeavat toisistaan, joten vertailu kannattaa. Voit säästää merkittävästikin. Raha-asioissa kannattaa olla rationaalinen, vaikka tarvitsisitkin rahaa nopeasti tai kyse ei olisi suurista summista.

Lainojen vertailu on nopeaa ja helppoa

Lainojen vertailu onnistuu helposti netissä, muun muassa rahalaitos.fi, lendo.fi ja vertaaensin.fi -sivustoilla. Saat lainatarjouksia hakemallesi lainasummalle ja -ajalle täyttämällä lomakkeen ja pääset vertailemaan, mistä luottoa kannattaa ottaa. Voit saada parhaimmillaan jopa kymmeniä tarjouksia. Palveluiden käyttö on ilmaista, etkä sitoudu mihinkään. Voit vertailla niin pienempiä kuin suurempiakin luottosummia ja hakea lainaa joko yksin tai esimerkiksi puolison kanssa. Lainojen vertailu on helppoa ja voit parhaimmillaan säästää sievoisiakin summia.

Lainan hakeminen netistä kannattaa

Lähes jokaisella täysi-ikäisellä on tänä päivänä ainakin yksi laina. Yhä suuremmissa määrin laina on haettu jostakin muualta kuin perinteisesti pankista. Yleisin tapa onkin hakea lainaa netistä. Se säästää runsaasti aikaa sekä monesti myös rahaa. Lainat voi kilpailuttaa kätevästi netin kautta, eivätkä nostopalkkiotkaan ole koskaan kovin suuria. Lainahakemuksen jättäminen vie vain muutaman minuutin ja se on ilmaista. Sen vuoksi sinunkin kannattaa harkita, voisitko ottaa lainan netistä.

Hyödynnä lainalaskuria

Lainalaskuri on kätevä työkalu, kun vertaillaan netin lainoja. Sen avulla hakija pystyy hahmottamaan melko tarkkaan, kuinka paljon minkäkin luotonantajan laina tulisi kokonaisuudessaan kustantamaan. Lainalaskuriin syötetään tiedot siitä, paljonko lainaa ollaan hakemassa ja mikä on haluttu takaisinmaksuaika. Laskuri tekee tällä perusteella haun, johon sisällytetään kaikki ne luotonantajat, jotka tarjoavat kyseistä lainasummaa juuri haluamallasi laina-ajalla. Lisätietoja kustakin luotonantajasta pääsee näkemään tarkemmin luotonantajan omilta sivuilta.

Lainalaskuri auttaa budjetoimaan omaa taloutta paremmin. Sen avulla jokainen meistä voi miettiä, pystyykö varmasti maksamaan kyseisen summan takaisin joka kuukausi. Jos summa tuntuu liian suurelta, kannattaa miettiä, voisiko lainasummaa pienentää tai laina-aikaa pidentää. Lainalaskurin avulla hakija saa tietoonsa sen välin, millä todellinen vuosikorko voi vaihdella. Täytyy kuitenkin huomioida, että todellinen vuosikorko lasketaan aina henkilökohtaisesti hakijan antamien tietojen perusteella. Laskurin näyttämät prosentit ovat siis suuntaa-antavia.

Voit välttää lainojen piilokuluja

Netistä haettuna lainat ja ehdot ovat selkeästi esillä. Ennen päätöksen tekemistä kannattaa aina ottaa selvää, millaisia sääntöjä ja ehtoja kullakin luotonantajalla on. Kun muistaa tarkistaa, onko lainassa niin kutsuttuja piilokuluja, säästyy monelta turhalta menolta. Netin lainoissa on aina mahdollisuus tilata sähköpostilasku tai e-lasku, jolloin säästyy paperilaskun aiheuttamilta turhilta kuluilta. Myöskin maksuvapaita kuukausia kannattaa välttää, jos vain mahdollista. Korot nimittäin juoksevat koko ajan.

Ennen kuin saat luottopäätöksen, luotonantajat tarkistavat tietosi joko manuaalisesti tai automaattisesti. Tällä pyritään välttämään velallisen ylivelkaantuminen. Ylivelkaantumisella tarkoitetaan sitä, että hakijalla on liikaa lainaa, eikä hän pysty tulotasoonsa nähden enää selviytymään velasta. Netissä lainaa myöntävät luotonantajat ovatkin hyvin tarkkoja tämän suhteen. Se on ainoastaan hyvä asia myös velallisen kannalta, sillä parhaimmillaan tämä voi estää sen, että velallinen menettäisi luottotietonsa maksamattomien laskujen vuoksi.

Loistava asiakaspalvelu

Netin luotonantajat panostavat yleensä asiakaspalveluun. Asiakaspalvelua on parhaimmillaan saatavana jopa vuorokauden ympäri. Sen lisäksi monet luotonantajat tarjoavat mahdollisuuden päästä ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun live chatin kautta. Tämä on kuluttajalle kaikkein nopein keino, sillä silloin ei tarvitse jonottaa turhaan puhelinpalvelussa tai jopa käydä konttorilla tekemässä suunnitelmia lainan suhteen. Asiakaspalveluilla on toki käytössään myös perinteiset puhelimitse ja sähköpostitse tapahtuvat yhteydenottotavat, mutta ne alkavat jäädä chatin varjoon.

Netin lainojen eräpäiviä ja jopa kuukausieriä on myös helpompi muuttaa kuin perinteisten pankkilainojen. Yleensä yhteydenotto asiakaspalveluun riittää. Eräpäivän siirtämiselle ei tarvitse olla erikseen perustetta ja monissa tilanteissa jopa koko maksuaikatauluja voidaan päivittää. Jos velallinen joutuu esimerkiksi työttömäksi aivan yllättäen, voi hän pyytää pienempiä kuukausieriä. Lainalle on myöskin mahdollista saada lyhennysvapaita kuukausia, joiden aikana lainaa ei makseta takaisin ollenkaan tai maksetaan ainoastaan korkoja.

Suosituimmat luotonantajat

Suomen markkinoilla on yhä suuremmissa määrin luotonantajia, jotka tarjoavat niin lyhytaikaisia pikavippejä kuin pitkällä maksusuunnitelmalla tehtyjä kulutusluottojakin. Kuluttaja saa yleensä edullisimman lainan käyttämällä kohtalaisen suuria luotonantajia, joiden talous on vakaalla pohjalla. Tällaisia ovat esimerkiksi Ferratum, Vivus ja Komplett Bank. Joskus tosin pienemmät luotonantajat tarjoavat monia etuja, kuten vaikkapa ilmaisen ensimmäisen noston. Tämän avulla voi säästää huomattavan summan, sillä nostokulut voivat olla jopa 100 euroa.

Kuinka paljon lainaa voi saada?

Monet lainanhakijat pohtivat mielessään, paljonko lainaa on mahdollista saada. Joskus on edessä tilanne, että muutaman sadan tai tuhannen euron lainat eivät enää riitä, vaan hakija tarvitsee isompia summia. Suurta summaa voi tarvita vaikkapa asunnon ostamista varten. Nykyään myös tällaista lainaa voi hakea suoraan netistä. Jopa vaikuttavat summat, kuten 50 000 tai 60 000 euroa, ovat haettavissa ainoastaan netissä tehtävän hakemuksen kautta.

Lainasumma arvioidaan maksukyvyn perusteella

Pankit ja rahoituslaitokset ovat kiinnostuneita hakijan tuloista. Ensimmäinen oletus on tietenkin, että hakijalla on säännöllisiä tuloja. Tulot voivat olla joko palkkatuloa tai eläkettä. Tuloista riippuu, paljonko hakijan saama laina voi enimmillään olla. Monet pankit ja rahoituslaitokset käyttävät 30 %:n viitekehystä. Se tarkoittaa sitä, että lainan kuukausilyhennyksiin voi käyttää 30 % kuukausittaisista tuloista. Esimerkiksi 3 000 euron tuloilla tämä tarkoittaa 900 euron kuukausilyhennyksen määrää.

Lainaa hakiessa arvioidaan tietysti myös hakijan ja koko talouden menot. Menoihin kuuluvat kaikki pakolliset asumismenot, lääke- ja vaatekulut, autoiluun kuluvat summat, vakuutukset ja kaikki muut säännölliset menot. Sen lisäksi pankit ja rahoituslaitokset laskevat ruokaan kuluvat menot talouden koon mukaan. Kuukausilyhennyksen ja pakollisten menojen jälkeen hakijalle tulisi vielä jäädä rahaa, jotta talous ei kärsi mahdollisista yllättävistä menoistakaan. Ylivelkaantumista yritetään välttää kaikin mahdollisin keinoin.

Lainamäärään voi vaikuttaa itse

Jos pankki tai rahoituslaitos näkee hakijan hyvämaineisena ja raha-asiansa moitteettomasti hoitaneena, voi se harkita suuremman lainan antamista, kuin mitä viitekehys suosittelee. Toki hakijalla täytyy olla varaa maksaa laina takaisin ja sen lisäksi esittää myös hyvät vakuudet lainalle. Mitä enemmän omaisuutta on laittaa lainan vakuudeksi, sitä suuremman lainan hakija voi saada. Myös velallisen kannattaa olla tarkkana sen suhteen, kuinka suuren lainan on valmis ottamaan.

Hakijalla on kaikista paras tilanne silloin, kun hän pystyy säästämään tuloistaan kaikkien menojen jälkeen. Vaikka hakijalla olisikin hyvät tulot, mutta hänen rahankäyttönsä on kohtuullisen holtitonta, saattaa lainasumma muotoutua pienemmäksi kuin mitä se raha-asiansa hyvin hoitaneen kohdalla olisi. Pankit ja rahoituslaitokset voivat myös haluta nähdä, mitä hakija tekee rahoillaan. Sen vuoksi hakijalta saatetaan pyytää verkkotiliotteita. Jokaisen on mahdollista vaikuttaa lainasummaan hoitamalla laina-asiansa hyvin.

Arvioi laskurilla

Netistä löytyy monia laskureita, joilla voi yrittää selvittää, minkä kokoisen lainan itse voi saada. Täytyy kuitenkin huomioida, että laskurit tekevät laskelmia ainoastaan ilmoitettujen tietojen perusteella. Jos tiedot pitävät paikkansa ja hakija on muuten mallikelpoinen raha-asioidensa hoitaja, voi laskurilla kuitenkin arvioida kohtalaisen tarkkaan, millaista lainaa voi lähteä hakemaan. Lainalaskuriin syötetään lainan määrä, arvioitu korko, haluttu korkojakso, lainan lyhennysväli sekä muut lainaan liittyvät tiedot.

Kun lainan tiedot on saatu, voidaan arvioida, kuinka paljon esimerkiksi korkotason nouseminen vaikuttaa lainasummaan. Tällä tavalla tehdään oman talouden stressitesti ja selvitetään, kuinka paljon muuttujia oma budjetti kestää. Laskureita löytyy niin rahoituslaitosten kuin eri pankkienkin sivuilta. Lähes jokaisella pankilla onkin oma laskurinsa, jolla voi vertailla lainoja ja niiden viitteellisiä korkoja. Ennen lainan ottamista kannattaakin tehdä paljon vertailua, jotta hakee taatusti itselleen sopivinta lainaa.

Velkaantumisen mittari

Velkaantumisen mittarina käytetään luototusastetta. Luototusasteella tarkoitetaan lainan määrää suhteessa vakuuksien arvoon. Jokainen rahoituslaitos ja pankki pitää lainoillaan jotakin velkaantumisen astetta. Tästä on velalliselle ainoastaan hyötyä, sillä ei ole kenenkään etu, jos velallisella on liikaa lainaa, eikä hän kykene selviytymään lainastaan. Kannattaa siis miettiä ensin, paljonko lainaa tarvitsee ja pystyykö sen maksamaan takaisin. Lainaa ei kannata hakea enempää kuin summa, jonka takaisinmaksusta pystyy selviytymään.

Kauanko lainan saaminen kestää?

Todennäköisesti jokainen lainanhakija haluaa lainaamansa rahat mahdollisimman nopeasti omaan käyttöön. Kaikille kiireisille lainanhakijoille on onneksi hyviä uutisia, sillä nykyään niin lainan hakeminen kuin sen saaminenkin käy nopeasti. Nopeimmillaan laina on hakijan tilillä jopa muutamassa minuutissa. Täysin yksinkertaista nopea lainan saaminen ei kuitenkaan ole, ja lainan siirtämiseen vaikuttavat muutkin tekijät kuin pelkästään lainanmyöntäjän nopeus. Mitkä tekijät oikein ovat? Siihen vastaamme seuraavaksi, joten jatka lukemista.

Rahoituslaitosten erot

Jotta koko laina ylipäätään on mahdollista saada, on sitä varten ensin tehtävä lainahakemus. Normaalisti lainahakemuksen täyttäminen ei vie kovinkaan kauan, ainoastaan muutaman minuutin. Seuraavaksi hakemus lähtee lainanmyöntäjälle käsiteltäväksi. Nopeinten lainapäätöksen saa, kun hakemuksen jättää niin sanottuna virka-aikana, eli arkisin kello 8--17 välillä. Tuona aikana miltei jokaisella rahoituslaitoksella käsitellään hakemuksia. Markkinoilla on myös toimijoita, joiden asiakaspalvelu käsittelee hakemuksia pidempään, osa jopa ympärivuorokauden ja viikonloppuisin.

Lainahakemuksen hyväksymisen jälkeen on vuorossa lainan siirtäminen asiakkaan tilille. Tämänkin vaiheen kohdalla palvelun nopeus vaihtelee. Osa lainapaikoista siirtää lainan välittömästi, kun toisella se puolestaan kestää tovin. Myös mikäli lainan edellytyksenä on joidenkin liitteiden, esimerkiksi palkkakuitin lähettäminen, venyttää se lainapäätöksen tekemistä. On hyvä muistaa, että joissain lainapaikoissa hakemusten käsittely ja lainojen siirtäminen asiakkaan tilille ovat eri osastojen tehtäviä. Saatat esimerkiksi saada lainapäätöksen viikonloppuna, mutta laina on käytössäsi vasta maanantaina.

Pankkisiirrot

Vaikka rahoituslaitos hoitaisi oman osuutensa nopeasti ja sukkelasti, ei sekään vielä tarkoita lainan saamista välittömästi. Raha nimittäin kulkee pankkien välillä eri tahtia riippuen siitä, minkä pankin asiakas hakija on. Kahden eri pankin välillä rahansiirto kestää 1--3 arkipäivää. Tämä tarkoittaa sitä, että jos haet lainaa tiistaina ja sinulla ja lainantarjoajalla on tilit eri pankeissa, saat lainan aikaisintaan keskiviikkona. Saman pankin sisäinen siirto puolestaan tapahtuu reaaliajassa, eli sitä ei tarvitse odotella.

Rahoituslaitokset kuitenkin tiedostavat ongelman ja asiaan on saatu ratkaisu. Palvellakseen asiakkaitaan paremmin, on lainan myöntäjillä usein tilit useassa eri pankissa, joten aiemmin kuvailtua tilannetta harvemmin enää pääsee tapahtumaan. Kannattaa muistaa myös, että viikonloput ja pyhäpäivät hidastavat rahaliikennettä, ja silloin ainoastaan saman pankin sisäiset siirrot ovat mahdollisia. Mikäli siis mahdollista, kannattaa lainan ottaminen ajoittaa arkipäiville. Näin varmistat sen, että laina on käytettävissäsi mahdollisimman nopeasti.

Voiko lainaa saada yöllä?

Lainan siis saa nopeinten, kun lainahakemuksen tekee arkipäivänä ennen kello viittä. Entä onko lainaa mahdollista saada esimerkiksi yöllä? Kun pikavipit rantautuivat Suomeen 2000-luvun alussa, oli niiden saaminen helppoa, ja niitä pystyi hakemaan yötä päivää pelkällä tekstiviestillä. Käytäntö ei kuitenkaan ollut ongelmaton, ja pikavippejä alettiin pian sääntelemään. Nykyään lainoja voidaan maksaa ainoastaan kello 7 ja 23 välillä. Tosin erilaisissa jousto- ja kulutusluotoissa laina voidaan siirtää tilille myös yöllä.

Tässä vaatimuksena on se, että tili on avattu aiemmin, ja siltä on tehty jo vähintään yksi nosto. Muussa tapauksessa lainan saaminen yöllä ei ole mahdollista. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että mikäli mielii lainaa yöllä, on hyvä muistaa pankkien käytäntö rahan siirtämisessä. Kahden eri pankin välillä rahaliikenne ei nimittäin kulje kello 16 jälkeen. Pikavipissä, kertalainassa sekä kulutusluotossa ei ole sen suurempia eroja lainojen maksamisen nopeuden suhteen.

Kuinka nopeasti saan lainan?

Olemme nyt esitelleet, mitkä tekijät vaikuttavat lainan saamisen nopeuteen. Nopeimmillaan laina on siis saatavilla jopa muutamassa minuutissa sen jälkeen, kun olet lähettänyt lainahakemuksen. Arkisin virka-aikaan tehdyt hakemukset käsitellään ja siirretään tilille keskimäärin noin parissa tunnissa. Muistisääntönä voidaan pitää, että mitä suurempi lainasumma, sitä kauemmin sen käsittely ja siirtäminen tilille kestää. Kannattaa myös tarkistaa, että lainahakemus on oikein täytetty, jotta se voidaan käsitellä mahdollisimman nopeasti.

Miten teen lainahakemuksen?

Lainahakemuksen tekeminen on itsessään varsin helppoa, mutta ongelmia saattaa aiheuttaa se, että tarjontaa on niin paljon. Hakijan voi olla vaikea löytää itselleen sopivin laina, kun luotonantajia on joka lähtöön. Sen vuoksi kannattaa tehdä runsaasti vertailua ja löytää sitä kautta itselleen sopivin laina. Vertailussa auttavat monet netistä löytyvät lainalaskurit, jotka kertovat eri luotonantajista ja näyttävät ainakin viitteellisesti, mihin väliin todellinen vuosikorko voisi sijoittua.

Sopiiko sinulle pankki vai rahoituslaitos?

Netin kautta voi kilpailuttaa runsaasti eri pankkeja ja rahoituslaitoksia. Useimmiten pankkien lainat ovat suhteessa edullisempia, mutta koska lainahakemukset käsitellään aina manuaalisesti, voi hakuprosessi kestää kauemmin. Jos siis lainalla on kiire, on ehkä parempi kääntyä rahoituslaitoksen puoleen. Voit etsiä rahoituslaitosten joukosta sellaisia, jotka maksavat rahat tilille välittömästi hakemuksen hyväksymisen jälkeen. Joskus tällaisesta pikasiirrosta saatetaan kuitenkin periä ylimääräisiä kuluja, joten tämä kannattaa tarkistaa ennen lainan ottamista.

Jotkut netissä toimivat pankit, kuten vaikkapa Bank Norwegian, tekevät nopeita lainapäätöksiä. Bank Norwegianilla hakija saa tiedon hakemuksen hyväksymisestä vain muutaman minuutin päästä hakemuksen lähettämisestä. Koska kyseessä on kohtalaisen suuri kansainvälinen pankki, ovat lainan ehdotkin yleensä hyvät. Tulee kuitenkin huomioida, että esimerkiksi korot määrittyvät henkilökohtaisesti hakemuksessa annettujen tietojen perusteella. Tarkkaa korkotasoa ei saa siis tietää ennen kuin hakemus on lähetetty pankille tai rahoituslaitokselle.

Kuka lainaa voi hakea?

Kaikilla luotonantajilla on tiettyjä ehtoja sille, kenelle lainaa voidaan myöntää. Nämä ehdot vaihtelevat luotonantajasta riippuen, joten niitä kannattaa käydä läpi ennen lainahakemuksen täyttämistä. Hakijan täytyy olla aina vähintään 18-vuotias. Jotkut luotonantajat kuitenkin edellyttävät 21 vuoden ikää, jotta luotto voidaan myöntää. Täysi-ikäisyyden lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa, mikä tarkoittaa siis kirjoilla olemista Suomessa sijaitsevassa asunnossa. Muissa maissa asuville ei voida myöntää lainaa ollenkaan.

Näiden edellytyksien lisäksi hakijalla tulee olla henkilökohtainen puhelinnumero sekä pankkitili. Myös verkkopankkitunnukset vaaditaan, koska hakijan tulee tunnistautua niiden kautta ennen hakemuksen lähettämistä. Lainan suuruudesta riippuen hakijalta vaaditaan tiettyä tulotasoa. Mitä suurempaa lainaa ollaan hakemassa, sitä enemmän hakijalla tulee olla tienestejä. Nämä voivat olla joko palkan tai eläkkeen muodossa, mutta on tärkeää, että tuloja on säännöllisesti. Jotkut luotonantajat määrittävät alarajan hakijan kuukausi- tai vuosituloille.

Miten hakemus täytetään?

Lainan hakeminen netistä on tehty mahdollisimman helpoksi, eikä hakemuksen täyttäminen vie kuin vain muutaman minuutin. Hakemus aloitetaan sillä, että päätetään haluttu lainasumma sekä hakijalle sopiva takaisinmaksuaika. Tämän jälkeen hakemuksessa kysytään hakijan perustietoja, joihin kuuluvat nimi, osoite, puhelinnumero sekä sähköpostiosoite. Hakemuksessa tulee ilmoittaa myös omat henkilökohtaiset tulot ja mahdollisesti työnantajan nimi ja puhelinnumero. Hakemuksessa käsitellään hakijan aikaisempia lainoja, jotka vaikuttavat oleellisesti hakemuksen päätökseen.

Kun kaikki tiedot on tallennettu, on aika tunnistautua. Tunnistautuminen tapahtuu suomalaisten verkkopankkien kautta. Verkkopankkitunnusten tulee olla omat, eli esimerkiksi puolison kanssa jaetut tunnukset eivät käy. Kun tunnistautuminen on suoritettu hyväksytysti, alkaa hakemuksen käsittely. Hakijan luottotiedot tarkistetaan automaattisesti, ja joskus hakemus saatetaan käydä läpi vielä manuaalisesti. On siis tärkeää, että kaikki hakemuksessa kerrotut tiedot ovat oikein, sillä virheelliset tiedot johtavat aina hakemuksen hylkäämiseen.

Voit joutua lähettämään liitteitä

Varsinkin suurempia lainasummia haettaessa hakija voi joutua lähettämään liitteitä hakemuksen tueksi. Yleisimmät vaaditut liitteet ovat työsopimus sekä palkkakuitit. Näiden avulla voidaan todeta, että hakijan ilmoittamat tiedot ovat oikeita. Jos hakija kuitenkin hakee joidenkin satojen eurojen suuruista pikavippiä, ei liitteitä kysytä koskaan. Liitteet tulevat mukaan hakemukseen vasta, kun kyseessä on useiden tuhansien eurojen suuruinen laina. Joskus lainaa varten voidaan tarvita myös vakuuksia, kuten omaisuutta.

@ Copyright2020 https://www.kilpailutalaina.fi